Boek ‘Reradicaliseren. Ronselen voor een betere wereld’ (2017)

In het boek Reradicaliseren. Ronselen voor een betere wereld legt auteur Stijn Sieckelinck uit hoe de maatschappij volgens hem teveel gefocust is op veiligheid terwijl jongeren vaak vooral hulp nodig hebben bij het zoeken naar hun eigen identiteit en hun plek in de maatschappij.

Hij vraagt zich af of we in de strijd tegen radicalisering en extremisme wel de juiste vragen stellen. En durven we te leren van extremisten zelf? Want hoe kan het dat hun gedachtegoed zoveel harten wint van onze jeugd? Naast het stellen van deze vragen roept hij ook op tot ‘reradicaliseren’; radicaal gaan voor democratie en burgerparticipatie.

Het boek is verkrijgbaar in de (digitale) boekhandel (ISBN 9789401442695).

Klik hier voor meer publicaties van Stijn Sieckelinck.