Triggerfactoren in het Radicaliseringsproces (2015)

Waardoor radicaliseren sommige mensen? Wat zijn de doorslaggevende factoren en beslissende gebeurtenissen? Dit rapport van de Expertise-unit Sociale Stabiliteit onderzoekt de 'triggerfactoren': gebeurtenissen die aanwijsbaar een radicalisering (of deradicalisering) in gang zetten. Welke triggerfactoren kunnen een rol spelen bij radicalisering? En welke aanknopingspunten bieden deze triggerfactoren voor gemeenten, professionals en maatschappelijke organisaties om radicalisering te voorkomen en tegen te gaan?

Welke triggerfactoren kunnen een rol spelen bij radicalisering? En welke aanknopingspunten bieden deze triggerfactoren voor gemeenten, professionals en maatschappelijke organisaties om radicalisering te voorkomen en tegen te gaan?

Download de publicatie Triggerfactoren op de website van Expertise-unit Sociale Stabiliteit.