The Alt Right Playbook

Weblogs

Of je nu polarisatie, radicalisering en extremisme op de agenda wilt zetten binnen je organisatie, je je zorgen maakt over sommige jongeren of op zoek bent naar verdieping in je werk: voor iedereen die zich bezighoudt met de jeugd geven de adviseurs van Platform JEP en experts met wie we samenwerken tips ter inspiratie. Om te lezen en te leren. Of te kijken of te luisteren. Van podcasts, publicaties tot krantenartikelen en video’s.

Ian Danskin is een Amerikaanse YouTuber met een missie: laten zien hoe alt-right online opereert en aan macht probeert te winnen. En welke overtuigingen, strategieën en retoriek daarbij worden gebruikt. Dat doet hij met de videoreeks ‘The Alt-Right Playbook’op zijn kanaal Innuendo Studios. Stap voor stap brengt hij de narratieven van alt-right in kaart. Gebruikmakend van eenvoudige tekenfiguurtjes tegen een grijze achtergrond. Alt-right staat voor alternative right een verzamelnaam voor een nieuwe generatie blanke nationalisten.

Annebregt Dijkman, adviseur radicalisering:

The Alt Right Playbook is weliswaar gericht op de Amerikaanse context maar zeer geschikt om je als Nederlandse professional te laten voeden over de woorden en symbolen die gebruikt worden. De serie filmpjes maakt ook duidelijk hoe deze narratieven soms per ongeluk overgenomen worden door mensen en hoe het gedachtegoed daardoor een steeds groter bereik heeft.

Bekijk de serie op Youtube.