Going Dark: The Secret Social Lives of Extremists

Weblogs

Of je nu polarisatie, radicalisering en extremisme op de agenda wilt zetten binnen je organisatie, je je zorgen maakt over sommige jongeren of op zoek bent naar verdieping in je werk: voor iedereen die zich bezighoudt met de jeugd geven de adviseurs van Platform JEP tips ter inspiratie. Om te lezen en te leren. Of te kijken of te luisteren. Van podcasts, publicaties tot krantenartikelen en video’s.

Julia Ebner is als onderzoeker verbonden aan het Institute for Strategic Dialogue (ISD) en schreef het boek Going Dark: The Secret Social Lives of Extremists. Daarvoor infiltreerde zij in verschillende extremistische organisaties. Wat heeft ze daarvan geleerd? Je ziet het in deze Talks at Google.

Nora Hammidi, adviseur bij Platform JEP:

Heldere presentatie met sprekende voorbeelden. Ebner geeft inzicht in de geavanceerde online (communicatie)strategieën die extremistische bewegingen gebruiken om mensen te rekruteren, socialiseren en mobiliseren. Interessant vind ik hoe belangrijk ook online het socialisatieproces blijkt te zijn: deel zijn van een gemeenschap met eigen subcultuur, taal, grappen, spelelement. En hoe hiermee een brede groep mensen bereikt wordt.