Denk mee over beter ondersteuningsaanbod voor jongerenwerkers bij maatschappelijke spanningen

Word jij als jongerenwerker wel eens geconfronteerd met maatschappelijke spanningen en extreme ideeën? En wat is er volgens jou nodig om hiermee om te gaan? Om hier zicht op te krijgen, nodigen we je uit om een korte online vragenlijst in te vullen. De onderzoeksresultaten worden gebruikt voor het ontwikkelen van een ondersteuningsaanbod voor jouw regio.

Jongeren
Beeld: ©Hollandse Hoogte

Polarisatie en radicalisering

Heb je als jongerenwerker te maken met jongeren die bijvoorbeeld felle uitspraken doen over migranten, vrouwen of homo’s? Of jongeren die zich heftig uiten over bepaalde politici of complottheorieën aan hangen? In de wijk, in het jongerencentrum of online? Tegenstellingen en stevige opvattingen hoeven geen probleem te zijn, ze geven stem aan emoties en helpen jongeren bij de vorming van hun identiteit. Toch kan het voorkomen dat je je over een jongere zorgen maakt. Bijvoorbeeld omdat er meer lijkt te spelen of een jongere door lijkt te slaan in zijn of haar overtuigingen. 

Invullen korte online vragenlijst

Het invullen van de online vragenlijst wijst zich vanzelf en kost je maximaal 6 minuten. Onder iedere 40 deelnemers verloten we een bedrag van 125 euro die je kunt gebruiken voor je activiteiten met jongeren. Je kunt de vragenlijst openen door op deze link te klikken.

Over het onderzoek

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Verwey-Jonker Instituut in opdracht van Platform JEP en in samenwerking met Sociaal Werk Nederland, BV Jong, Nederland jeugdinstituut en LSE (Landelijk Steunpunt Extremisme). Platform JEP ondersteunt professionals die met jongeren werken bij hun vragen rond polarisatie, radicalisering en extremisme.