Denk mee over polarisatie en jouw rol als professional

Wat zijn jouw ervaringen als jeugdprofessional met het voorkomen of tegengaan van polarisatie? Adviseurs van Platform JEP en het Nederlands Jeugdinstituut gaan hierover graag met jou in gesprek in een van de panelgesprekken die in verschillende regio’s worden georganiseerd. 

Professionals in gesprek

We krijgen signalen dat professionals soms worstelen met hun rol en positie bij polarisatie, denk bijvoorbeeld aan het coronabeleid en discussies rond de vluchtelingenopvang. Die spanningen kan je zien in het buurthuis, in de wijk of online. Om een beeld te krijgen van welke behoeften jeugdprofessionals hebben als het gaat om kennis en kunde op het gebied van preventie polarisatie en depolarisatie voeren Platform JEP en het Nederlands Jeugdinstituut een verkenning uit. Met deze verkenning willen we in kaart brengen welke behoeften er zijn en hoe jeugdprofessionals hierbij ondersteund kunnen worden.

Ervaringen uitwisselen met andere professionals

Werk jij als professional met jongeren? Bijvoorbeeld als jongerenwerker, wijkagent, buurtwerker of netwerkregisseur? En wil je jouw ervaringen met het voorkomen of tegengaan van polarisatie met ons delen? Dan gaan wij hierover graag met jou in gesprek in een van de panelgesprekken die we in verschillende regio’s organiseren. 

Aanmelden voor de panelgesprekken in jouw regio kan via deze link. De exacte locatie ontvangen de deelnemers ruim voor de aangegeven datum.

•    Woensdag 28 september (10:00 – 12:00 uur) in Venlo
•    Woensdag 5 oktober (09:30 – 11:30 uur) in Alkmaar
•    Maandag 10 oktober (13:00 – 15:00 uur) in Gorinchem
•    Woensdag 12 oktober (11:00 – 13:00 uur) in Assen

Bij elke focusgroep is ruimte voor 6 tot 8 deelnemers. We hopen op een zo divers mogelijke groep. Uiterlijk twee weken voor de focusgroep plaatsvindt krijg je van ons de bevestiging van jouw deelname voor de focusgroep. Voor vragen kun je contact opnemen met Farid Bouchlaghmi (Platform JEP, fbouchlaghmi@minszw.nl), Hannes van de Ven (Nederlands Jeugdinstituut, h.vandeven@nji.nl), of Mike Loef (Nederlands Jeugdinstituut, m.loef@nji.nl).