Panelgesprekken over polarisatie en jouw rol als professional

Wat zijn jouw ervaringen als jeugdprofessional met het voorkomen of tegengaan van polarisatie? Adviseurs van Platform JEP en het Nederlands Jeugdinstituut gaan hierover graag met jou in gesprek in een van de panelgesprekken die in verschillende regio’s worden georganiseerd. 

Professionals in gesprek

We krijgen signalen dat professionals soms worstelen met hun rol en positie bij polarisatie, denk bijvoorbeeld aan het coronabeleid en discussies rond de vluchtelingenopvang. Die spanningen kan je zien in het buurthuis, in de wijk of online. Om een beeld te krijgen van welke behoeften jeugdprofessionals hebben als het gaat om kennis en kunde op het gebied van preventie polarisatie en depolarisatie voeren Platform JEP en het Nederlands Jeugdinstituut een verkenning uit. Met deze verkenning willen we in kaart brengen welke behoeften er zijn en hoe jeugdprofessionals hierbij ondersteund kunnen worden.

Ervaringen uitwisselen met andere professionals

Werk jij als professional met jongeren? Bijvoorbeeld als jongerenwerker, wijkagent, buurtwerker of netwerkregisseur? En wil je jouw ervaringen met het voorkomen of tegengaan van polarisatie met ons delen? Dan gaan wij hierover graag met jou in gesprek in een van de panelgesprekken die we in november in verschillende regio’s organiseren. Ben jij een professional uit de omgeving Venlo/Helmond, Assen, Gorinchem of Alkmaar? Meld je dan aan voor een van de volgende panelgesprekken:

  • Voor professionals uit de G4 (Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag): maandag 14 november 10.00 - 12.00 uur
  • Voor professionals uit de regio Venlo, Helmond, Roermond: woensdag 16 november 11.00 - 13.00 uur
  • Voor professionals uit de regio Assen, Meppel, Groningen maandag 21 november 12.30 - 15.00 uur
  • Voor professionals uit de regio Dordrecht, Gorinchem, Zaltbommel: woensdag 23 november 12.30 - 15.00 uur
  • Voor professionals uit de regio Alkmaar, Hoorn, Beverwijk: donderdag 24 november 10.00 - 12.30 uur

Aanmelden

Aanmelden voor de panelgesprekken in jouw regio kan door een e-mail te sturen naar platformjep@minszw.nl. De exacte locatie ontvangen de deelnemers ruim voor de bijeenkomst.

Let op: Mocht je je eerder hebben aangemeld voor een panelgesprek, stuur dan een e-mail naar platformjep@minszw.nl. Helaas is er iets misgegaan met het aanmeldsysteem, waardoor de aanmeldingen niet geregistreerd zijn. 

Bij elke focusgroep is ruimte voor 6 tot 8 deelnemers. We hopen op een zo divers mogelijke groep. Voor vragen kun je contact opnemen met Farid Bouchlaghmi (Platform JEP, fbouchlaghmi@minszw.nl), Hannes van de Ven (Nederlands Jeugdinstituut, h.vandeven@nji.nl), of Mike Loef (Nederlands Jeugdinstituut, m.loef@nji.nl).