Jongerenwerk, politie en gemeente doen oproep aan jongeren

Houd 1,5 meter afstand. Houd 1,5 meter afstand. Houd 1,5 meter afstand. Deze boodschap kan niet vaak genoeg herhaald worden in de strijd tegen het coronavirus. Maar hoe neem je jongeren daarin mee? Hoe zorg je ervoor dat ook zij afstand houden? In een video doen Stichting JOZ, gemeente Rotterdam en politie een dringend beroep op jongeren om deze coronamaatregel te respecteren. ‘Het is geen grap.’

Coronamaatregelen

In het park, bij voetbalveldjes en skatebanen werd na de aankondiging van de coronamaatregelen snel duidelijk hoe ingewikkeld het voor veel jongeren is om afstand tot elkaar te bewaren. Vandaar het indringende beroep op de jeugd: 'Ga niet hangen, houd afstand en neem dit serieus.' Want: ‘Denk aan je oma die al wat ouder is. Je vader en je moeder. Je ooms en tantes. Aan je hele familie. Want jij kan ze beschermen.’

Bekijk de video voor jongeren over afstand houden.

Een tweede video gaat over de boete die jongeren kunnen verwachten als ze de regels overtreden.

Het is de bedoeling dat de video’s zoveel mogelijk worden gedeeld.