Samenwerking jongerenwerk en onderwijs noodzakelijk bij preventie radicalisering

Spanningen in de klas. Wij-zij-denken. Beginnende radicalisering. Jongerenwerkers kunnen scholen helpen om beter te begrijpen wat leerlingen bezighoudt. Deze samenwerking tussen jongerenwerk en onderwijs versterkt een positief klimaat in de school en is behulpzaam in het vroegtijdig signaleren van mogelijke problemen, waaronder radicalisering en polarisatie. Platform Jeugd preventie Extremisme en Polarisatie (JEP) brengt over dit thema een nieuw online magazine uit.

Jongerenwerker met jongeren
Beeld: ©Hollandse Hoogte

Werkzame factoren
In het JEPzine komen onderwijs, jongerenwerk, gemeenten en onderzoekers aan het woord. Zij delen hun inspirerende praktijken en ideeën maar ook hun aarzelingen. Hoe organiseer je een goede samenwerking tussen jongerenwerk en onderwijs? Wat levert het op? Wanneer is het effectief? En wie financiert het? Daarnaast gaat het magazine in op de werkzame factoren voor samenwerking tussen onderwijs en jongerenwerk.

Magazine online bekijken
Platform JEP ondersteunt professionals en vrijwilligers die met jongeren werken bij al hun vragen rond polarisatie, radicalisering en extremisme. Met het online magazine houdt Platform JEP professionals uit het sociaal domein, onderwijs en gemeenten op de hoogte van de nieuwste inzichten rondom het voorkomen en tegengaan van radicalisering en polarisatie onder jongeren.