Aanslag in Utrecht – Hoe voer je het gesprek?

Op maandagochtend 18 maart vond in Utrecht een aanslag plaats in een tram. Lange tijd werden scholen in de provincie Utrecht afgesloten, omdat de dader nog op vrije voeten was. De dagen daarna kan dit veel invloed hebben op jongeren. Ook jongerenwerkers en andere jeugdprofessionals zullen geconfronteerd worden met jongeren bij wie angst of verdriet heerst. Stichting School & Veiligheid heeft tips die kunnen helpen om te gaan bij dit soort situaties.

Ondersteuning

Stichting School & Veiligheid biedt ondersteuning in de vorm van tips en achtergrondinformatie voor het omgaan met de heersende emoties na de aanslag. Deze informatie is ook te gebruiken voor professionals buiten het onderwijs. Deze tips zijn hier te vinden.

Naast deze informatie, kan men zich ook altijd voor hulp, advies en ondersteuning wenden tot de telefonische helpdesk van ons calamiteitenteam: 030 – 2856 616. Deze is elke schooldag te bereiken op van 9.00 uur tot 16.00 uur. Wanneer jouw school in het gebied van de aanslag staat, kunnen adviseurs van het calamiteitenteam je ook op locatie ondersteuning leveren. Zij zijn 24/7 bereikbaar. Dit team bestaat uit 2 senior crisisadviseurs: Ine Spee (tel: 06-445 25 101) en Machiel van de Laar (tel: 06-104 36 501). Natuurlijk kun je je voor ondersteuning ook wenden tot de plaatselijke GGD en overige hulpdiensten en instanties.

Onderwijs