Lancering e-magazine Platform JEP: Aandachtsfunctionarissen radicalisering in het jeugddomein

Steeds meer organisaties in het jeugddomein hebben aandacht voor de preventie van radicalisering, polarisatie en extremisme. Een van de manieren voor organisaties om hier serieus mee aan de slag te gaan, is het werken met aandachtsfunctionarissen radicalisering. Dit zijn professionals met specifieke expertise op dit gebied.

JEPzine (415x217)

In dit eerste nummer gaat JEPzine in op de rollen, taken en verantwoordelijkheden van een aandachtsfunctionaris radicalisering. Zij zijn aanspreekpunt en vraagbaak voor hun collega’s. Een grote jeugdhulpinstelling geeft zeven lessen voor het werken met aandachtsfunctionarissen. Een aandachtsfunctionaris radicalisering vertelt hoe hij zijn rol vervult in de praktijk van de jeugdbescherming. Welke competenties een jeugdprofessional in huis moet hebben om een goede aandachtsfunctionaris radicalisering te zijn, zijn in kaart gebracht. En twee gemeenten vertellen hoe ze een lokaal netwerk van aandachtsfunctionarissen opzetten en onderhouden.

Dit magazine is de eerste in een reeks van thematische magazines. Het eerste nummer van JEPzine is hier te lezen.