Fonds z.o.z.

Fonds z.o.z. ondersteunt kunstenaars die proberen de weerbaarheid van de Nederlandse samenleving te versterken en de voedingsbodem voor extremisme en radicale ideeën te verminderen.

Fonds z.o.z. ondersteunt theatermakers, muzikanten, (korte) film- en documentairemakers, fotografen en online creatives die zich inzetten voor de Nederlandse samenleving anno 2018.

Aan de hand van culturele en/of kunstzinnige projecten van een artistiek hoogwaardig niveau proberen deze makers maatschappelijke spanningen te erkennen en te overbruggen, nuance aan te brengen in een soms beladen en verhit debat, vaste denkkaders te doorbreken en empathie en begrip voor een ander te stimuleren.

Aanvragen Fonds z.o.z.

Er zijn in 2018 twee beoordelingsrondes voor het indienen van het aanvraagformulier. Uiterste inzendtermijnen daarvoor zijn 27 augustus 2018 en 15 november 2018. Kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier op de website van het Prins Bernhard Cultuurfonds.