27 september Voor de Jeugd Dag - Mentaal welbevinden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Online

De Voor de Jeugd Dag vindt digitaal plaats en wordt vanuit de Westergas in Amsterdam gestreamd op maandag 27 september 2021.

Inschrijven als deelnemer aan de Voor de Jeugd Dag is nog niet mogelijk. De inschrijving opent in augustus. Houd de website goed in de gaten: je ontvangt zodra de inschrijving is geopend een uitnodiging om je in te schrijven. 

Hoe het leven er dit najaar precies uitziet valt moeilijk te voorspellen. Eén ding is zeker: de  coronacrisis laat zijn sporen na. De veerkracht van kinderen, jongeren, ouders en professionals is op de proef gesteld. Dat heeft gevolgen voor het mentaal welbevinden van eenieder. Maar we hebben ook (weer) ontdekt wat echt belangrijk is: tijd en ruimte geven aan kinderen en jongeren om zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. En er samen voor zorgen dat ouders er in de opvoeding niet alleen voor staan. 

Hoe kunnen jeugdprofessionals, ouders en andere opvoeders optimaal bijdragen aan het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren? En welke rol kunnen kinderen en jongeren daar zelf in spelen? Dat is het thema van de Voor de Jeugd Dag 2021.