13 maart Dag van de Sociaal Werker 2019

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
ReeHorst, Bennekomseweg 24, Ede

Op woensdag 13 maart wordt de Dag van de Sociaal Werker 2019 georganiseerd. Tijdens deze dag staat de preventieve functie van het sociaal werk centraal. Sociaal werkers hebben een sterke motivatie om het leven van de mensen die ze ondersteunen weer wat beter en zelfstandiger te maken.

In het streven naar een zelfredzame samenleving wordt ervan uitgegaan dat iedereen die dat kan verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar eigen leven én omgeving. Dat moet leiden tot een betere kwaliteit van leven van alle burgers, tegen lagere maatschappelijke kosten. Dit vereist niet alleen een sterke sociale basisinfrastructuur, maar ook een (her)investering in de preventieve functie van het sociaal werk.

Het programma is samengesteld aan de hand van 5 verdiepende thema’s:
• Preventie: meer aandacht voor deze basistaak van sociaal werk
• Versterken van de sociale basis: concreet aan de slag in de praktijk
• Financiële tekorten: sociaal werk effectief én betaalbaar
• Zelfredzaamheid versus afhankelijkheid: ondersteuning op maat
• Duurzame inzetbaarheid: blijf jezelf ontwikkelen én motiveren

Ook wordt de sociaal werker van het jaar bekend gemaakt.

Klik hier om je aan te melden.