12 februari Crash Course: Rechts-extremisme in opkomst

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam, De Balie

In oktober brachten de AIVD en NCTV rapporten uit over rechts-extremisme in Nederland. Daarin concluderen zij niet alleen dat neonazistisch en antisemitisch gedachtegoed springlevend zijn, maar vooral dat anti-islamgedachtegoed groeit. Hoe groot is de dreiging vanuit de rechts-extremistische hoek? Hoe worden deze veranderingen in Amsterdam opgemerkt?

In Nederland manifesteren rechts-extremistische groeperingen, die vooral hoogopgeleide jongeren aantrekken, zich steeds agressiever en ze hebben vaker een fascinatie voor wapens. Online is er ook veel rechts-extremistische activiteit, maar die is lastig te meten of waarneembaar. Hebben we wel door wat er speelt? Kunnen we radicalisering tegengaan en een eruptie voorkomen?

Tijdens de crash course gaat Martijn de Greve in gesprek met o.a. Nikki Sterkenburg, journalist en onderzoeker, en gemeenteraadslid Sofyan Mbarki.

Voor meer informatie over de crash course en aanmelden kan hier.