14 december Bijeenkomst: Samen strijden tegen discriminatie

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Movisie, Catharijnesingel 47, 3511 GC Utrecht

Artikel 1 in onze grondwet is duidelijk: ‘Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, afkomst, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.’ Toch komt discriminatie voor en de gevolgen zijn groot. Om dit hardnekkige probleem tegen te gaan, zijn er overal in het land mensen die met veel passie en kennis hun eigen methode of interventie hebben ontwikkeld. KIS organiseert een bijeenkomst op vrijdag 14 december 2018 waarbij we in gesprek gaan met deze experts over de vraag hoe een idee uitgewerkt kan worden tot een goed onderbouwde interventie.

Ook presenteert KIS een ‘wat werkt dossier’: drie werkzame mechanismen uitgelicht die volgens de wetenschap effectief zijn om discriminatie tegen te gaan. Wil jij ook geïnspireerd raken, kennis krijgen over ‘wat werkt’, in gesprek gaan met experts die hun idee hebben omgezet naar de praktijk én netwerken met anderen? Praat en denk dan mee over jouw anti-discriminatie doelen op vrijdag 14 december 2018! Professionals én vrijwilligers die werken aan de aanpak van discriminatie nodigen wij van harte uit. Ook gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven nodigen wij graag uit om deel te nemen en kennis en inspiratie op te halen over hoe antidiscriminatiebeleid vorm te geven. Tevens is ieder ander welkom die meer wil weten van effectief discriminatie bestrijden.

Kijk voor meer informatie over deze bijeenkomst op de website.